Educational guide | ||||||||||||||||||||||
IDENTIFYING DATA | 2011_12 | |||||||||||||||||||||
Subject | TECNICAS ANALISIS SENSORIAL DE ALIMENTOS | Code | 00905137 | |||||||||||||||||||
Study programme |
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Descriptors | Credit. | Type | Year | Period | ||||||||||||||||||
4.5 | Optional | Third | Second |
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Language | ||||||||||||||||||||||
Prerequisites | ||||||||||||||||||||||
Department | INGENIERIA Y CIENCIAS AGRARIAS |
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Coordinador |
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jjanab@unileon.es mgues@unileon.es |
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Lecturers |
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Web | http:// | |||||||||||||||||||||
General description | Knowledge and study of the techniques employed in evaluating food and drink using sense impressions. Spanish national (UNE) standards. International Standards (ISO). Sensory analysis. " | |||||||||||||||||||||
Tribunales de Revisión |
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Objetivos |
Knowledge and study of the techniques employed in evaluating food and drink using sense impressions. Spanish national (UNE) standards. International Standards (ISO). Sensory analysis. " |
Methodologies |
Contents |
Topic | Sub-topic |
Personalized attention |
Assessment |
Description | Qualification | ||
Other comments and second call | |||
Basic |
IBÁÑEZ, F.C.; BARCINA Y., Análisis Sensorial de Alimentos: Métodos y Aplicaciones, Editorial Springer Verlag Ibérica SA., 2000 SANCHO, J; BOTA, E.; DE CASTRO, J.J., Introducción al Análisis Sensorial de Alimentos, Edicions Universitat de Barcelona. Estudi General, 1999 ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE NORMALIZACIÓN Y CERTIFICACIÓN, Recopilación de Normas UNE relativas al análisis sensorial de alimentos, AENOR, 2000 |
Complementary |
P. CARPENTER, DAVID H. LYON, TERRY A. HASDELL , Análisis sensorial en el desarrollo y control de la calidad de alimentos, Acribia, 2002 ANTONIO ANZALDUA-MORALES, La evaluación sensorial de los alimentos en la teoría y la práctica., Acribia, 1994 |