Educational guide
IDENTIFYING DATA 2011_12
Subject TECNICAS ANALISIS SENSORIAL DE ALIMENTOS Code 00905137
Study programme
I.T.A. ESP.EN INDUS. AGRARIAS Y ALIMENTARIAS
Descriptors Credit. Type Year Period
4.5 Optional Third Second
Language
Prerequisites
Department INGENIERIA Y CIENCIAS AGRARIAS
Coordinador
ANADÓN BLANCO , JOSÉ JAVIER
E-mail jjanab@unileon.es
mgues@unileon.es
Lecturers
ANADÓN BLANCO , JOSÉ JAVIER
GUERRA SÁNCHEZ , MARCOS
Web http://
General description Knowledge and study of the techniques employed in evaluating food and drink using sense impressions. Spanish national (UNE) standards. International Standards (ISO). Sensory analysis. "
Tribunales de Revisión
Tribunal titular
Cargo Departamento Profesor
Tribunal suplente
Cargo Departamento Profesor

Objetivos
Knowledge and study of the techniques employed in evaluating food and drink using sense impressions. Spanish national (UNE) standards. International Standards (ISO). Sensory analysis. "

Methodologies

Contents
Topic Sub-topic

Personalized attention

Assessment
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Basic IBÁÑEZ, F.C.; BARCINA Y., Análisis Sensorial de Alimentos: Métodos y Aplicaciones, Editorial Springer Verlag Ibérica SA., 2000
SANCHO, J; BOTA, E.; DE CASTRO, J.J., Introducción al Análisis Sensorial de Alimentos, Edicions Universitat de Barcelona. Estudi General, 1999
ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE NORMALIZACIÓN Y CERTIFICACIÓN, Recopilación de Normas UNE relativas al análisis sensorial de alimentos, AENOR, 2000
Complementary P. CARPENTER, DAVID H. LYON, TERRY A. HASDELL , Análisis sensorial en el desarrollo y control de la calidad de alimentos, Acribia, 2002
ANTONIO ANZALDUA-MORALES, La evaluación sensorial de los alimentos en la teoría y la práctica., Acribia, 1994