Educational guide | ||||||||||||||||||||||
IDENTIFYING DATA | 2011_12 | |||||||||||||||||||||
Subject | NUTRICION CLINICA | Code | 01103139 | |||||||||||||||||||
Study programme |
|
|||||||||||||||||||||
Descriptors | Credit. | Type | Year | Period | ||||||||||||||||||
4.5 | Compulsory | Third | First |
|||||||||||||||||||
Language | ||||||||||||||||||||||
Prerequisites | ||||||||||||||||||||||
Department | HIGIENE Y TECNOLOG. ALIMENTOS |
|||||||||||||||||||||
Coordinador |
|
rmcapg@unileon.es caloc@unileon.es |
||||||||||||||||||||
Lecturers |
|
|||||||||||||||||||||
Web | http:// | |||||||||||||||||||||
General description | Clinical Nutrition. " | |||||||||||||||||||||
Tribunales de Revisión |
|
|||||||||||||||||||||
Objetivos |
Clinical Nutrition. " |
Methodologies |
Contents |
Topic | Sub-topic |
Personalized attention |
Assessment |
Description | Qualification | ||
Other comments and second call | |||
Basic |
CERVERA, P., CLAPÉS, J. y RIGOLFAS, R. (1998), Alimentación y Dietoterapia, 3ª ed., McGraw-Hill / Interamericana, Madrid LARRAÑAGA, I.J., CARBALLO, J.M., RODRÍGUEZ, M.M. y FERNÁNDEZ, J.A. (1997), Dietética y Dietoterapia, McGraw-Hill / Interamericana, Madrid SALAS-SALVADÓ, J., BONADA, A., ALLERO, R. y ENGRACIA-SALÓ, M. (2000), Nutrición y Dietética Clínica, Masson S.A., Barcelona MATAIX-VERDÚ, J. (1993), Nutrición y Dietética: Aspectos sanitarios, Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos, Madrid MAHAN, L.K. y ESCOTT-STUMP, S. (2001), Nutrición y Dietoterapia, de Krause, 10ª ed., McGraw-Hill / Interamericana, Madrid SERRA-MAJEM, L., ARANCETA-BARTRINA, J. y MATAIX-VERDÚ, J. (1995), Nutrición y Salud Pública: Métodos, bases científicas y aplicaciones, Masson S.A., Barcelona REQUEJO, A. y ORTEGA, R. (2000), Nutriguía. Manual de nutrición clínica en atención primaria, Editorial Complutense S.A., Madrid HERNÁNDEZ, M. y SASTRE, A. (1999), Tratado de Nutrición, Díaz de Santos, Madrid |
Complementary |
THOULON-PAGE, Ch. (1991), Cuadernos de Dietética 2: Alimentación de las personas sanas, Masson S.A., Barcelona THOULON-PAGE, Ch. (1992), Cuadernos de Dietética 3: Dietética de la mujer embarazada, Masson S.A., Barcelona CHAPUY, P.H. (Coor.) (1994), Cuadernos de Dietética 4: Alimentación de la persona de edad avanzada, Masson S.A., Barcelona GÓMEZ-RECIO, R. (1997), Dietética práctica, 2ª ed., Rialp, Madrid GOODHART, R.S. y SHILLS, M.E. (Eds.) (1987), La nutrición en la salud y la enfermedad, Salvat, Barcelona ANDERSON, L, DIBBLE, M.V., MITCHELL, H.S. y RYNBERGEN, H.J. (1988), Nutrición humana. Principios y aplicaciones, Bellaterra, Barcelona ANDERSON, L. et al. (1988), Nutrición y dieta de Cooper, 17ª ed., Intramericana, México LINDER, M.C. (Ed.) (1988), Nutrición: aspectos bioquímicos, metabólicos y clínicos, Eunsa, Pamplona |